Sör vs. Kávé, Avagy Kreativitás vs. Megvalósítás! [Infografika]

Időnként hiába erőltetjük az agyunkat, semmi kreatív nem akar az eszünkbe jutni. Ugyanazokat a szavakat mormoljuk, ugyanazokat a gondolatköröket futjuk az agyunkban újra és újra. Pedig amikor a barátokkal leülünk sörözni, csak úgy sziporkáznak a gondolatok, mintha nem is ugyanattól az embertől származnának.

 

Vannak napok, amikor már minden megvan, de képtelen vagy nekiállni dolgozni, mert egyszerűen annyira fáradtnak érzed magad. Ilyenkor semmi sem tud gyorsabban segíteni, mint egy pohár kávé!

 

  • De miért van így? Miért vagyunk sokkal kreatívabbak, nyitottabbak a világra némi alkohol elfogyasztása után? Akkor most lehet serkenteni alkohollal a kreativitást?
  • És miért van az, ha megfelelő mennyiségű kávét iszunk, kevésbé vagyunk álmosak és sokkal jobban megy a munka? És miért nem működik a kávé a sokadik csésze után?

 

Íme a válasz! 🙂

 

Milyen hatással van az agyadra a sör és a kávé?

Amennyiben szeretnéd az infografikát megosztani saját weblapodon, kérlek írj egy rövid email-t az info@generalok.hu email címre.


Richard

Hivatásos gondolkodó, idealista realista. Nyitott szemmel járok a világban, igyekszem tanulni a saját és mások hibáiból. Nem vagyok se karriertanácsadó, se médium, pláne nem önjelölt guru vagy ninja, de az elmúlt években sokat tanultam magamról és a világról, mindezt szeretném megosztani Veletek!

4 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.