Már megint állásbörze: menjek vagy ne?

Állásbörze vélemény

Elkezdődött az új szemeszter és persze, hogy az ilyenkor szokás, jönnek megint az állásbörzék. Rengeteg cég, rengeteg diák és még ezeknél is több remény. Ilyenkor divat, hogy hirtelen mindenki gondol a karrierjére, mert hát itt az állásbörze, most vagy soha.

Mielőtt komolyan belekezdenék a mondandómba szeretném leszögezni, hogy a cikk a saját véleményemet és tapasztalataimat tükrözi, nem véletlen került a vélemény kategóriába. Ha neked teljesen más élményeid vannak, a cikk után várom a hozzászólásod a komment mezőben.

 

“idén is számos karrierlehetőséggel és izgalmas programmal várja a látogatókat. Ne hagyd ki Te sem!”

Hírlevél érkezett a postaládámba. Ugye érezzük az “izzadságszagot” a mondat mögött? Évről évre ugyanazzal a szöveggel próbálják eladni az állásbörzéket úgy a kiállítóknak, mint a résztvevőknek. Vajon tényleg így van? Valóban feltétlen ott kell lenned? Egyetemistaként hülyeség lenne kihagyni? Vagy csak a jó marketinges épp meglovagolja a fiataloknál jelentkező kapunyitási pánikot?

1. Hányan is?

Ugye ismerősen cseng, az a már-már demagóg szöveg, hogy ott kell lenned, mert lehet, hogy most fogsz találkozni az első munkaadóddal? Hát, én még bizony ilyenről nagyon keveset hallottam. Legalábbis az ismerősi körömben biztos nem, de lehet ez ügyben nem a megfelelő emberekkel barátkozom.Vessünk egy pillantást a kiírt állásokra, általában kétféle típussal találkozunk: pozíciók, melyek közgazdász, illetve valamilyen természettudományos végzettséget igényelnek. Aha! Szóval mindenki találhat magának valamit az állásbörzéken, kivéve a diákok több, mint 50 százaléka, akik más karokon, szakokon vagy más irányban tanulnak!?

2. Csak az employer-branding

Aztán bejön a képbe az employer-branding téma is, azaz az összes cég meg akarja mutatni, hogy itt bizony nála a legklasszabb dolgozni. Szintén tapasztalat, multinacionális vállalatról beszélünk. Egyik közeli ismerősöm akkor épp gyakorlaton volt az adott cégnél, elég sok belsős infóval rendelkeztem, miszerint is a gyakornokok milyen feladatokat, milyen munkahelyi hangulatban és hány órában végeznek. A cég kifejezetten hierarchikus rendszerben működött, a gyakornokok túlterheltek voltak, nagyrészt adminisztratív feladatokat láttak el, és tisztán látszott, hogy a vezetőségnek esze ágában sem volt megtartani a jól teljesítő gyakornokokat, csak olcsó humánerőforrásként tekintett rájuk.

Mivel a cég kozmetikai termékeket forgalmaz, nem kell ecsetelnem, hogy a hölgy résztvevők körében micsoda népszerűségnek örvendett. Odamentem az adott standhoz, lássuk a medvét alapon. Hallgattam egy ideig, amit a cég marketingesei és HR-esei a lányoknak mondanak a kecsegtető esélyekről, klassz fizetésről, laza munkakörnyezetről. Azt hiszem, a Grimm-testvérek is megirigyelhették volna, amit akkor és ott hallottam. A hallgatóság, pedig itta a szavaikat.

A cégnek két dolog volt fontos: megtartani a jó hírnevüket és olcsó, 6 hónapra szóló munkaerőt toborozni.

3. Mert nekünk ott kell lennünk

A jelenséget egyfajta presztízs, PR és employer-branding egyvelegnek nevezném. Technológia termékeket forgalmazó cég, egyik legközpontibb stand, csillogó villogó berendezések, széles mosolyú hölgyek a pultok mögött. Nekem sem kellett több, kellően rá vagyok kattanva minden tech cuccra, oda is mentem érdeklődni. Miután egy fél cégtörténetet és hasonló mesét végighallgattam, megkérdeztem, hogy milyen nyitott pozíciók vannak, akár gyakorlatok, akár frissdiplomásoknak szóló trainee vagy junior pozíciók. Ja, az sajnos nincs. Nincs kiírva állás. Mit jelent ez? A cég csak azért volt ott, ölt bele százezres (milliós?) nagyságrendű tételt abba, hogy képviselje magát, mert ez presztízskérdés.

 


Azt hiszem, ha idáig eljutottál az olvasásban, már tudod, hogy nem vagyok az állásbörzék kiemelt támogatója. De mondok még valamit. Azt is meg tudom indokolni, miért kell ott lenned!


 

Állásbörze felkészülés: önéletrajz

1. Tudd meg, mi áll a CV-dben

Az egyik legjobb dolog az állásbörzékben, hogy egy nagy csomó egyéb programmal is várják a résztvevőket, legyünk szívesek kihasználni őket! Én, minden csalódottságom ellenére szinte minden félévben elmentem és jelentkeztem az ingyenes CV szűrésekre. Mindig csinosítgatjuk azt az önéletrajzot, bekerülnek új dolgok, régiket kihagyunk, kicsit megváltoztatjuk a dizájnt. Hát, minden egyes alkalommal rá kellett jönnöm, hogy ez nem is olyan egyszerű dolog, ugyanis minden verzióban, minden kijavított hiba után az önéletrajzomat vizsgáló személy mindig talált valami kifogásolnivalót. Nem jó kép, nem szép/egyértelmű megfogalmazás, fura színek stb. Szóval ha ott áll a lehetőség, hogy mindenféle következmény nélkül egy szakember vessen néhány pillantást a kis jelentkezési csomagunkra, éljünk vele!

2. Kommunikálj és szerezz tapasztalatokat

Nem állítom, hogy ez minden szinten új tapasztalatot fog jelenteni, de az első alkalmakkal kifejezetten hasznos lehet. Menjünk oda a standokhoz és próbáljuk meg elmesélni, miért is vagyunk itt. Vagy érdeklődjünk a kiírt pozíciók iránt. Könnyen lehet, hogy elsőre ez nem is lesz olyan egyszerű feladat. Ismételten egy kiváló alkalom, hogy fejlesszük a kommunikációs készségeinket. Minél több standnál állunk meg, minél különfélébb válaszokkal és helyzetekkel találkozunk, annál többet tanulhatunk, annál magabiztosabban fogunk céges és interjúközegben mozogni és társalogni. Tisztán emlékszem, amikor az önéletrajzomat szorongatva odaléptem az egyik standhoz és az úriember francia akcentussal kezdett el velem angolul társalogni. Hát, lesújtó volt, amit akkor és ott produkáltam. De a következő alkalommal már kicsit sem ért váratlanul, amikor idegen nyelven kellett megszólalnom és lehetőség szerint választékosan kellett kifejeznem magam.

3. Fejleszd magad

Ahogy írtam, én leginkább az extra programok miatt jártam az állásbörzéket. Próbainterjúk, ínyenceknek akár idegen nyelven is, előadások prezentációk, tippek a következő jelentkezésekhez, legtöbbször első kézből. Mindig is szerettem a kreatív önéletrajzokat, de nagyon sokáig nem mertem vele próbálkozni. Aztán részt vettem az egyik állásbörzén, ahol a Profession.hu egyik szakembere tartott előadást, mutatott jó, rossz, kreatív önéletrajzokat, kiemelte a hibákat, őszintén beszélt az azonnal kizáró okokról és a legjobb gyakorlatokról. Élmény volt hallgatni. Utána egészen más szemmel néztem át az önéletrajzaimat.


Richard

Hivatásos gondolkodó, idealista realista. Nyitott szemmel járok a világban, igyekszem tanulni a saját és mások hibáiból. Nem vagyok se karriertanácsadó, se médium, pláne nem önjelölt guru vagy ninja, de az elmúlt években sokat tanultam magamról és a világról, mindezt szeretném megosztani Veletek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.