Rólunk: kik azok a generálók?

A Blogról

Miért is létezik a Generálók?

Elveszett generáció, kiútkeresés, motiváció, kapunyitási pánik… stb. Mi a közös ezekben a fogalmakban? Egyfelől mind hangzatos, manapság sokat ismételgetett kifejezés. Másfelől pedig mind Rólunk, fiatalokról szól. Nincs egyszerű dolga a generációnknak, ez tény. Itt van, volt, vagy éppenséggel még lesz is a válság, a munkaerőpiac tömve van fiatal álláskeresőkkel. Az amúgy is éppen formálódó személyiségünknek még ezekkel a problémákkal is meg kell küzdenie. A tanulmányok befejeztével, és az első munkahely megszerzésével azt hihetnénk, véget ér ez a keresés, de nem így van.

A blogot egy közös platformként hívtuk életre mindazok fiatalok számára, akik megosztanák tapasztalataikat, akik szívesen tanulnának mások tapasztalataiból vagy akik csak szívesen elütnék az időt, míg rájönnek pontosan mit szeretnének kezdeni az életükkel és hogyan szeretnék a maguk elé kitűzött célokat.

Mert néha tényleg csak egy jó ötlet hiányzik… generáljunk együtt!

Gréta

Gréta vagyok, Y generációs, folyton tele ötletekkel és kíváncsisággal, mostantól az én cikkeimet is olvashatjátok a blogon karrier és branding témában.

Úgy gondolom, a mai világban nem tud már igazán elválni a munka és a magánélet, hiszen napjaink jelentős részében dolgozunk. Viszont ha olyan helyet találunk, ahol nemcsak jól érezzük magunkat, de a feladatban is a folyamatos fejlődés lehetőségét látjuk, akkor alapjában megváltoznak mindennapjaink. Ha felismerjük, mi motivál, és mi tölt fel minket energiával, már nagy lépést teszünk ebbe az irányba. Dolgoztam már 5 fős kis cégnél és több mint 100 fős multinál is. Több mint 50 állásinterjún jártam már álláskeresőként, és belekóstoltam az interjúztatásba is. A cikkeimmel azoknak szeretnék segíteni, akik szívesen fejlődnének és keresik az önmegvalósítás lehetőségét a karrierjükben is.

Anna

Ricsivel nagyon hasonlóan, mégis a lehető legkülönfélébben állunk az élethez. Ez a megmagyarázhatatlan paradoxon viszont rendkívül színessé teszi a beszélgetéseinket. Így jött szóba ez a blog is…

Anna vagyok, frissdiplomás, mosolyimádó és folyton kereső. És aki keres, annak nagyon sok kérdése van a világról és az életről. A válaszok pedig a legkülönbözőbb helyekről találnak rám vagy kerülnek elő hosszú kutatások után.

Nekem az a célom a cikkekkel, hogy megosszam, amit eddig találtam. Milyen jó lett volna korábban megtudni, hogy az informatika nem csak kódokból áll, az egyetem nem garancia semmire vagy hogy tehetségem van bizonyos dolgokhoz, amiket senki nem vett észre egészen az utóbbi évekig.

A blogot egy kis kincsesdoboznak szánom, amiben mindenki találhat neki való értékes gondolatokat, tippeket, linkeket vagy eseményeket, amik valóban továbbvihetik az életét. Amik nem csak elméletben beszélnek az életről. Remélem, hogy ez tényleg sikerül.

És a legfontosabb: Mindenkinek van véleménye. Az enyém is csak egy közülük. A saját tapasztalataimból.

 

Ricsi

Amikor Annával először beszéltünk a Generálókról, azt mondtam ez hülyeség… Azóta majdnem minden nap foglalkozom a bloggal.

Ricsi vagyok, húszas éveit taposó ébren álmodó, realista. Mit mondhatnék, mozgalmas pár évet tudhatok magam mögött, és tudom hasonlóknak nézek elébe. Fiatal vagyok. Ez most előny vagy hátrány? Állapot? Hmm… Nézőpont kérdése, de mindenképp egy sorsdöntő időszak.

Azt hiszem minden valahol egy szimpla pánikrohammal indult, amikor is bekúszott egy banális gondolat a fejembe, amit azt hiszem a mai napig sem sikerült kivernem onnét: “Mit kezdjek az életemmel?” A legegyszerűbb és egyben legnehezebb kérdés a világon. Elindultam egy elég hosszú útkeresésre, hátha meglesz az a Szent Grál. Bármilyen meglepő is, de még nem lett meg. Hát nem véletlen, jól eldugták azt. 🙂

A lényeg azonban az, hogy a nagy keresgélésben rengeteg hasznos dologgal gyarapodik az ember. Rájössz, hogy lehet értelmes egyensúlyt fenntartani iskola, élet, barátok, célok és sok egyéb között, felmerül benned a gondolat, hogy talán oka is lehet annak, hogy ezen a világon vagy, nem pedig csak véletlen biokémia folyamatok eredménye.

Azt hiszem, ha a pár évvel fiatalabb önmagamnak, tanácsokat kellene adnom, megmutatnám neki ezt az oldalt. Ha pedig a pár évvel idősebbnek, akkor szimplán csak nem árt rá emlékeznie, hogy a sok kérdés tette ezt az időszakot, amiben éltem és most is élek annyira izgalmassá.

Itt az ideje nem csak keresni és találni, hanem generálni a válaszokat…